Posta Crne Gore
 
PočetnaO kompanijiVijesti2017 Istorijsko nasljeđe Crne Gore na poštanskim markama
 
O kompaniji

Istorijsko nasljeđe Crne Gore na poštanskim markama

Pošta Crne Gore u okviru izdanja Istorijsko nasljeđe ,,Gorski vijenac” i ,,1000 godina crnogorske državnosti” publikuje prigodne poštanske marke i koverte prvog dana. Istorijsko nasljeđe je deseto po redu prigodno izdanje u 2017. godini. Izdanja 2017. pogledajte ovdje.
 
Marka ,,Gorski vijenac” publikuje se u godini obilježavanja 17 vjekova od štampanja najznačajnijeg Njegoševog djela. Autor idejnog rješenja ovog izdanja je Radovan Vukasović, slikar sa Cetinja. Na marki dominiraju plava, crna i narandžasta boja, a autor se opredijelio za moderni pristup stlizovanom predstavljanju motiva iz Gorskog vijenca. 
 
Autor druge marke izdanja Istorijsko nasljeđe ,,1000 godina crnogorske državnosti”  je Zoran Popović, grafički dizajner iz Podgorice. Marka,  koverta prvog dana i prigodni žig donose stilizovano prikazane motive koji se vezuju za simbole crnogorske državnosti: lik kralja Konstantina Bodina i žig arhonta Petra.
 
Marke izdanja ,,Istorijsko nasljeđe” dostupne su na web šopu Pošte Crne Gore (pogledajte ovdje), kao i u prodaji u Depou maraka i vrijednosnica i u pojedinim filijalama Pošte.