Posta Crne Gore
 
PočetnaO kompanijiVijesti2017 Savjetovanje poštanskih uprava regiona
 
O kompaniji

Savjetovanje poštanskih uprava regiona

Sedmo Regionalno poštansko savjetovanje pod nazivom Digitalna teritoraja pošte-doprinos regionalnom povezivanju, u organizaciji Pošte Crne Gore, okupila je predstavnike pošta zemalja regiona i još jednom otvorila  brojna važna pitanja za poštanski sektor.
 
Diskusija prisutnih u nekoliko pravaca, od kojih je značajno istaknuti: dalji razvoj i nadogradnju usluge uputničkog prometa novca, registrovano e-pismo i mogućnost proširivanja ove usluge na region, unaprjeđenje saradnje poštanskih uprava regiona u okviru ostalih djelatnosti...
 
Savjetovanje je vodio Predsjednik Odbora direktora Pošte Crne Gore, Milan Martinović, a svoje izlaganje na predložene teme iznijeli su : Olivera Martinović - Direktor sektora  za platni promet i izvještavanje u Pošti Crne Gore, Vesna Obućina - Rukovodilac službe za međunarodne finansiske usluge Pošte Srbije,  Mate Rupčić - Predsjednik Uprave HP Mostar, Ljubo Vujica -  Izvršni direktor za Poštansku tehnologiju u HP Mostar, Neziran Đogo - Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, kao i Zoran Protić - Izvršni Direktor za IKT, razvoj, prodaju i marketing u Poštama Srpske.
 
Pojedini zaključci Savjetovanja, naročito oni koji se tiču formiranja ekspertskih timova za rad na unaprjeđenju postojećih usluga, naznačeni su kao prioritetni za realizaciju u što kraćem vremenskom roku.
 
Svi učesnici Savjetovanja istakli su zadovoljstvo tradicionalnim susretom na Infofestu u Budvi, a naročito značajnim postignućem koje je Savjetovanje dalo ove godine.