Posta Crne Gore
 
PočetnaO kompanijiVijesti2018 Danas je Dan Pošte Crne Gore
 
O kompaniji

Danas je Dan Pošte Crne Gore

Danas je Dan Pošte Crne Gore.  Pošta 15. decembar obilježava kao svoj dan u čast najvažnijeg datuma u modernoj istoriji Pošte. Upravo je 15. decembra 2005. godine Crna Gora, prvi put nakon 1913. godine, ponovo samostalno izdala poštansku marku.

Dan Pošte ove godine obilježen je izdanjem maraka „125 godina od prvog prigodnog izdanja poštanskih maraka", dodjelom jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada u Pošti, kao i prigodnim svečanostima u svim centrima.

Pošta Crne Gore danas ima 140 jedinica poštanske mreže i 885 zaposlenih. Predstavlja najznačajniju poslovnu mrežu u zemlji čija je društvena misija organizacija poštanskog saobraćaja u svojstvu univerzalnog poštanskog operatora, s jedne, i razvoj modernih, profitabilnih usluga u skladu sa zahtjevima savremenog tržišta.

Prioriteti Pošte Crne Gore su kvalitetno obavljanje poštanskih, finansijskih i telegrafskih usluga, trgovine u poštama, izdavanje digitalnih certifikata i usluga putem interneta, briga o korisniku i zaposlenima.

Cilj Pošte Crne Gore je zadovoljstvo korisnika, te su stvaranje ponude visokog kvaliteta, novih vrijednosti za korisnike i motivisanje zaposlenih najvažniji segmenti rada.

Svim zaposlenima i korisnicima naših usluga čestitamo Dan Pošte Crne Gore.