Posta Crne Gore
 
PočetnaO kompanijiVijesti2019 Saveta Ilić - početak akcije "Čep za hendikep" u Crnoj Gori
 
O kompaniji

Saveta Ilić - početak akcije "Čep za hendikep" u Crnoj Gori

Saveta Ilić, naša koleginica iz Herceg Novog, već godinama na šalteru Pošte u zgradi Opštine sakuplja plastične čepove i tako pomaže osobe sa invaliditetom. Ove godine će, zahvaljujući Savetinoj dobroj volji i trudu, mladi hecegnovljanin Nemanja dobiti savremena invalidska kolica.  
Sve je počelo, kaže Saveta, kada je prije 7 godina na televiziji vidjela prilog o humanitarnoj akciji „Čep za hendikep".
 
U poslovnicu u kojoj radi donijela je plastični bidon od 5 litara sa nekoliko čepova. Danas se plastični čepovi iz pošte u kojoj radi Saveta odnose džakovima. Poslovnica Pošte u zgradi Opštine postala je mjesto gdje plastične čepove donose djeca iz škola, vrtića i Savetini sugrađani.
 
Akcija „Čep za hendikep" pokrenuta je u Srbiji. U Crnoj Gori počinje od naše službenice u hercegnovskoj Pošti. Akcija funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, koje Udruženje „Čep za hendikep" preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac, osobama sa invaliditetom kupuju se nova i polovna ortopedska pomagala.
Za jedna kolica potrebno je oko tonu i po čepova, kaže Saveta, ali naglašava da Udruženje veoma cijeni napore i dobru volju, te da dugogodišnjim partnerima izlazi u susret na mnogo načina.