Posta Crne Gore
 
PočetnaO kompanijiVijesti2019 U Pljevljima predstavljena poštanska marka "450 godina Husein-pašine džamije"
 
O kompaniji

U Pljevljima predstavljena poštanska marka "450 godina Husein-pašine džamije"

Prigodno izdanje poštanke marke za posebne prilike "450 godina Husein –pašine džamije” predstavljena je sinoć u Pljevljima u okviru centralne manifestacije povodom ovog značajnog jubileja.  
Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić u znak zahvalnosti zbog publikovanja ove poštanske marke uručio je poklone Predsjedniku Odbora direktora Pošte Crne Gore Mirsadu Džudževiću i Izvršnom direktoru Pošte Ivanu Kaleziću
 

PRmenadžer Pošte Vesna Goljević-Novović podsjetila je da je poštanska marka uveliko nadišla svoju primarnu funkciju i postala važan dio kulture i tradicije zemlje iz koje dolazi.
- Mi u Pošti često kažemo da je zbog svog promotivnog potencijala  marka ambasador zemlje u kojoj se kreira i publikuje. Korišćenjem u poštanskom saobraćaju, zahvaljujući filatelistima širom svijeta, poštanska marka "nosi” informacije o našoj istoriji, našim velikanima, kulturi, važnim društvenim trenucima, prirodnim ljepotama, privredi i sportu, flori i fauni, jednom riječju nosi informaciju o našoj državi, o našem identitetu, kazala je Goljević-Novović podsjetivši da je Pošta Crne Gore od 15. decembra 2005. godine publikovala preko dvije stotine prigodnih izdanja i prigodnih izdanja za posebne prilike. 
 
Aleksandra Perović, rukovodilac službe za filateliju i međunarodne odnose u Pošti Crne Gore kazala je da Pošta ima godišnji program od oko 15 tema koje donose najznačajnije i najvrjednije iz Crne Gore.

-Prilikom izbora tema poštujemo regionalnu zastupljenost i svaki grad, svaki kraj Crne Gore u filateliji ima svoje mjesto. Poština izdanja povodom prigodnih događaja bilježila su događaje od izuzetne važnosti i značaja. Pred vama je jedno takvo prigodno izdanje pod nazivom „450 godina Husein-pašine džamije". Ovo izdanje pored marke sačinjava i koverat prvog dana. Marka je štampana u tabaku osam plus jedan sa vinjetom. Na marki, koverti prvog dana, kao i na žigu stilizovano je prikazana sama džamija. Koverat prvog dana sadrži zanimljiv kratak tekst o džamiji i njenom osnivaču Husein-paši Boljaniću. Tekst je na crnogorskom i engleskom jeziku, autor idejnog rješenja je Zoran Popović, grafički dizajner iz Podgorice. Priča o Husein-pašinoj džamiji, njenom trajanju, ali i priča o Pljevljima sada je dostupna svim ljubiteljima filatelije širom svijeta, poručila je Perović.