Posta Crne Gore
 
PočetnaSvijet pošteFilatelija
 
Svijet pošte


Filatelija

Filatelija podrazumijeva sakupljanje, čuvanje, izlaganje i proučavanje poštanskih maraka, a ima i vrlo značajan trgovački element. 
 
Filatelija je veoma rasprostranjena djelatnost i danas u svijetu ima na desetine miliona filatelista. Sakupljanje maraka (filatelija) je zabava, ali zabava koja ima privredni i kulturni značaj. Naime, sakupljanje maraka pruža priliku za sticanje mnogih informacija o geografiji, istoriji, privredi, kulturi zemalja, a važno je naglasiti da razvija mnogo pozitivnih navika, kao što su preciznost, sistematičnost, estetski ukus. Zbog ovoga, u mnogim zemljama filatelija je dodatni nastavni predmet u školama.
 
Najvažniji datum u modernoj istoriji Pošte Crne Gore je 15. decembar 2005. godine kada je Crna Gora, prvi put nakon 1913. godine, ponovo samostalno izdala poštansku marku. Od tada do danas, Pošta je izdala nekoliko stotina prigodnih poštanskih maraka. Naša prigodna izdanja obilježavala su i obilježavaju važne društvene i sportske događaje, značajne jubileje iz kulture, umjetnosti i istorije i promovišu turističke i druge potencijale naše zemlje. 
 
                  
    Kontakt za filatelističke porudžbe:
    E-mail: philately@postacg.me
    Tel: ++ 382 20 403 901
    Mob: ++ 382 67 214 060
 
 Pogledajte programe izdavanja prigodnih poštanskih maraka Pošte Crne gore po godinama: