Posta Crne Gore
 
PočetnaUslugeUsluge novčanog poslovanjaMeđunarodni elektronski prenos novca
 
Usluge

POST CASH - elektronski prenos novca

Pošta Crne Gore uvela je uslugu POST CASH odnosno međunarodni prenos novca i građanima omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca u regionu. Prijem i slanje novca moguće je izvršiti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i zemalja sa kojima Pošta vrši razmjenu međunarodnih uputnica. Uplate izvršene do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta.

Poštanske uprave sa kojima Pošta Crne Gore vrši razmjenu međunarodnih uputnica u ovom trenutku su Pošta Srbije, Hrvatska pošta, Pošta Srpske – Banja Luka, JP BH Pošte – Sarajevo i Hrvatska pošta - Mostar.
 
Procedura slanja novca je krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca, te iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u EUR. 
 
Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno valuti zemlje koja radi isplatu, u skladu sa tamošnjim kupovnim deviznim kursom.

Maksimalni iznos koji je moguće poslati je 999,00 eura.


 Cijena elektronskog prenosa novca u regionu  2,50 EUR + 2% od iznosa koji je uplaćen