Posta Crne Gore
 
PočetnaUslugeUsluge novčanog poslovanjaWestern Union
 
Usluge

Western Union

WESTERN UNION je vodeći svjetski servis za elektronski transfer novca. WESTERN UNION svojim korisnicima omogućava da novac pošalju ili prime na blizu 510.000 zastupničkih lokacija u više od 200 zemalja i teritorija širom svijeta. Pošta Crne Gore je, u saradnji sa Western Union-om, zaokružila segment usluga novčanih transfera u inostranstvu i korisnicima omogućila prijem uplata i isplatu doznaka WESTERN UNION-a. Smatramo da je potpuna i dvosmjerna usluga u interesu svih građana. Rasprostranjenost poslovnica Pošte Crne Gore korisnicima obezbjeđuje dodatni komfor i mogućnost da novac prime ili pošalju iz svih gradova u Crnoj Gori.
 
Novac doznačen Western Union-om stiže na destinaciju samo nekoliko minuta nakon slanja.

Prilikom prijema novca potrebno je da kod sebe imate važeći lični dokument (ličnu kartu ili pasoš), našem službeniku pokažite MTCN (kontrolni broj transfera novca – koji vam je dostavio pošiljalac), navedite ime i prezime pošiljaoca, iznos koji očekujete i državu iz koje je novac poslat (ukoliko je novac poslat iz SAD ili Meksika potrebno je navesti i grad pošiljaoca). Ukoliko su svi podaci tačni službenik pošte će vam isplatiti novac.
 
Prilikom slanja novca potrebno je da kod sebe imate važeći lični dokument (ličnu kartu ili pasoš), navedite ime i prezime primaoca i zemlju u koju šaljete novac, uplatite novac koji želite da pošaljete i platite nadoknadu za transfer, od šalterskog službenika dobićete potvrdu sa kontrolnim brojem transfera novca (MTCN) koja je neophodna primaocu za podizanje novca. Nakon ovoga možete obavijestiti primaoca o transferu i proslijediti mu podatke o transferu koje ste dobili od našeg službenika, a koji su mu potrebni kako bi preuzeo novac koji ste mu upravo poslali.
 
Prijem i slanje novca vrši se isključivo u eurima, naknadu za transfer plaća pošiljalac i usluga prijema novca se ne naplaćuje.
 
Pojedinosti o servisu možete dobiti na svim šalterima Pošte Crne Gore. Takođe, za sve dodatne informacije svakodnevno vam je na raspolaganju korisnički centar Montenegro Transfersa doo, Podgorica, platne institucije u Crnoj Gori.
 
Kontakt: 00382 78 119 800
web: www.wu-cg.me
mejl: info@wu-cg.me