Slanje i primanje novca – Inostranstvo

Slanje i primanje novca – Inostranstvo

Pošta Crne Gore uvela je uslugu POST CASH odnosno međunarodni prenos novca i građanima omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca u regionu. Prijem i slanje novca moguće je izvršiti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i zemalja sa kojima Pošta vrši razmjenu međunarodnih uputnica. Uplate izvršene do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta.

Poštanske uprave sa kojima Pošta Crne Gore vrši razmjenu međunarodnih uputnica u ovom trenutku su Pošta Srbije, Hrvatska pošta, Pošta Srpske – Banja Luka, JP BH Pošte – Sarajevo i Hrvatska pošta – Mostar.

Procedura slanja novca je krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca, te iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u EUR. 

Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno valuti zemlje koja radi isplatu, u skladu sa tamošnjim kupovnim deviznim kursom.

Maksimalni iznos koji je moguće poslati je 999,00 eura.

Cijena elektronskog transfera novca Post Cash je 2,5 EUR + 2 odsto od uplaćenog iznosa

Osim PostCash-a, iz poslovnica Pošte Crne Gore možete poslati novac i putem:

Post Cash mobilna aplikacija

Post Cash mobilna aplikacija omogućava slanje novca u Crnu Goru iz država Evropske unije, kao i iz Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Lihtenštajna i Islanda.

Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play i App Store. Za više informacija posjetite postcash.eu

Western Union-a

Prijem i slanje novca vrši se isključivo u eurima, naknadu za transfer plaća pošiljalac i usluga prijema novca se ne naplaćuje.

Pojedinosti o servisu možete dobiti na svim šalterima Pošte Crne Gore. Takođe, za sve dodatne informacije svakodnevno Vam je na raspolaganju korisnički centar Montenegro Transfersa doo, Podgorica, platne institucije u Crnoj Gori.

Kontakt:
+382 78 119 800
www.wu-cg.me
info@wu-cg.me

Money Gram-a

Pojedinosti o servisu možete dobiti na svim šalterima Pošte Crne Gore, kao i putem korisničkog centra Monete MNE DOO, Podgorica, platne institucije u Crnoj Gori, predstavnika MoneyGram-a.

Kontakt:
+382 20 653 625
www.monetamne.me
moneta@monetamne.me

Ria MoneyTransfer-a

Detaljnije informacije o servisu možete dobiti na svim šalterima Pošte Crne Gore, kao i putem korisničkog centra platne institucije Capital Transfer MNE d.o.o. koja je zastupnik Ria Money Transfer-a za Crnu Goru.

Kontakt:
+382 20 672 130
www.riacapital.me
contact@capitaltransfer.me